Vodič za skijaše početnike

Početak nove godine, niske temperature, snijegom prekriveni najviši planinski vrhovi signal su otvorene skijaške sezone. Bili dobar ili loš skijaš kako se često koristi u skijaškom riječniku, onom koji skija spuštanje niz kristalno bijele brežuljke prava je radost, a sunčanje na padinama staza uz toplu čašicu kuhanog vina i glazbu poseban je skijaški ugođaj.

No, uz sve blagodati, ne smijemo zaboraviti da odlazak na skijanje nosi sa sobom rizike i opasnost od tjelesne povrede, a vodič za skijaše početnike taj rizik može ublažiti i omogućiti sigurno putovanje na top skijaške destinacije.

  1. Pregledajte automobil prije polaska na skijanje, a u slučaju kvara Asistencija na putu će vam omogućiti siguran dolazak na odredište.
  2. Planirajte troškove skijanja– najam opreme, smještaj, ski kartu, hranu i piće, kako bi imali financijski bezbrižno putovanje.
  3. Obucite se slojevito, a donji sloj neka bude od materijala koji čuva od vlage kako bi vas održalo toplim i suhim. Naša dužnost je da čuvamo svoje zdravlje, a Online putno osiguranje formalna je zaštita vlastitog zdravlja.
  4. Padanje je uobičajno na skijanju što povećava rizik od tjelesne povrede, a ukoliko imate ugovoreno Putno osiguranje, troškovi liječenja su pokriveni policom osiguranja.
  5. Ponesite ski naočale kako bi se zaštitili od nanosa snijega i hladnoće, a spuštanje niz padine olakšali.
  6. Mobitel čuvajte u unutarnjem džepu kako bi u slučaju pada ublažili lom stakla, a uz Osiguranje mobitela možete potpuno eliminirati strah od oštećenja.

Skijajte sigurno!