“Svjetski dan dijabetesa” uz podršku Central osiguranja

Najveća kampanja podizanja svijesti o šećernoj bolesti je “Svjetski dan dijabetesa” koji se obilježava svake godine 14.11. kao odgovor na porast broja oboljelih i prijetnju nekontroliranom širanju bolesti.

Dobro je znati

Dijabetes ili šećerna bolest je stanje povišene razine šećera u krvi, a nastaje kada tijelo ne proizvodi dovoljno hormona inzulina. Bez inzulina, ćelije tijela ne dobivaju dovoljno šećera koji im je potreban za svakodnevni život. Taj šećer se zadržava u krvi, pa nastaje hiperglikemija. Otkriće inzulina je promijenilo svijet i spasilo milijune života, a šećernu bolest od smrtonosne pretvorilo u kroničnu, ali i dalje rizičnu za zdravlje. Rizik od drugih oboljenja je veći oboljelima, što je svima poruka da više brinemo o sebi redovnim mjerenjem šećera.

Savjeti za prehranu

  • Piti više vode.
  • Smanjiti unos šećera i soli.
  • Izbjegavati alkoholna pića.
  • Preferirati riblje meso.
  • Jesi redovno, bez preskakanja obroka.
  • Povećati fizičku aktivnost.

Sve što želimo je #BITIZDRAVI

Kao podrška oboljelima Central osiguranje je u suradnji s Udrugom dijabetičara „Snaga“ organiziralo mjerenje šećera za sve posjetitelje u Ljubuškom, Grudama, Posušju i Širokom Brijegu.

U tijeku je i kampanja Central osiguranja „Sve što želimo je #BITIZDRAVI“, kao podsjetnik o važnosti prevencije zdravlja redovnim pregledima. Ugovaranjem police dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja našim klijentima smo omogućili preko trideset zdravstvenih usluga i stručno medicinsko osoblje, bez gužvi, bez čekanja i bez uputnica, a do kraja 12.mjeseca popust od 20% na individualne, a 25% na obiteljske police dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja,  jer sve što želimo je #BITIZDRAVI.