Central osiguranje ti donosi ljepote BiH: Vodopad Kravica

Korona, karantene, zatvaranje granica, lock down-i i sve druge popratne pojave su nas dovele do situacije da moramo mijenjati navike, praksu i razmišljanja. Svašta nešto nam je uskraćeno, ali Bosna i Hercegovina nije, koja je dovoljno velika da nudi mnoštvo zanimljivih destinacija, ali i dovoljna mala, da nam je sve iz svake točke blizu, da se vikendom možemo osobnim vozilom zaputiti.

Pokazati ćemo koje to destinacije su vrijedne posjete, ali i kako se zaštiti od eventualnih nezgoda na putu. Ovog petka otkrivamo jednu od najljepših prirodnih atrakcija u Bosni i Hercegovini, zasluženo prepoznatljiv simbol Ljubuškog i Hercegovine, a i omiljeno je izletište i kupalište u ljetnim mjesecima. Jedinstvena prirodna ljepota, koju je rijeka Trebižat izgradila, visoka 28 metara, 120 metara široka, okupana je sa 2300 sunčanih sati godišnje. Vodopad na vrhu ima oblik polukruga širokog oko 120 metara, a sastavljen je od sedre.

Sve od izvora do ušća, rijeku Trebižat krase brojni vodopadi, nebesko plavetnilo, čistoća vode, zelenilo vrba, topola, jablanova i ostale vegetacije te obilje pastrve i drugih vrsta riba.

Sva ta ljepota u ljetnim mjesecima na njezine obale privlači kupače i turiste sa svih strana svijeta, stoga ne čudi što se duž cijele obale nalaze brojna kupališta, ali i brojne znamenitosti, kao i popratni sadržaji koje možete iskusiti.

Detaljno na https://kravica.ba/

Ako se odlučite na put prema Ljubuškom, preporučujemo ugovaranje Central Assistance police, a koja vam u slučaju nepredviđenih situacija, kvara ili nezgode pruža tehničku pomoć, ali će se pobrinuti i za putnike, osiguravajući smještaj ili zamjensko vozilo.

Sve upute na: https://www.central-osiguranje.com/Pro…/Central-assistance

Jedna misao o “Central osiguranje ti donosi ljepote BiH: Vodopad Kravica”

Komentari su zatvoreni.