Kako brinuti o automobilu u zimskim uvjetima?

Smrznuta stakla u ranim zimskim jutarnjim satima „deja vu“ je za one koji ostavljaju automobil izvan garaže. Vjesnik zime nisu samo smrznuta stakla, nego i poledica ili snijeg na cestama, slabija vidljivost posebno u noćnim satima, ali i briga članova obitelji za naše sigurno putovanje na odredište. Osiguranje vozila kroz adekvatnu brigu o automobilu u zimskim uvjetima čuva naš automobil i vrijeme, a time je i manje izvjesna saobraćajna nezgoda te rizik od tjelesne povrede.

Kako bi u ovim zimskim uvjetima omogućili osiguranje imovine kako materijalne, tako i nematerijalne, donosimo nekoliko savjeta:

  1. Zimske gume su zakonska obaveza i prvi podsjetnik dolaska zime i loših vremenskih uvjeta. Očuvane ili nove gume su najbitnije za sigurnost na cesti, zato je važno provjeriti tlak guma i njihovu starost. Za dodatnu sigurnost, Online asistencija na putu je pametan odabir za bezbrižno putovanje na vaše odredište.
  2. Za odleđivanje stakla koristite posebne tekućine ili plastične strugalice, gumene brisače odvojite od stakla prije automatskog uključivanja, ručku automobila poprskajte prije nego otključate automobil, ali nipošto nemojte polijevati toplom vodom kako bi izbjegli kvar na vozilu.
  3. Provjeriti akumulator prije dolaska velikih hladnoća kako ne bi imali problema s paljenjem automobila, te usuti dovoljnu količinu antifriza kako bi vas zaobišla popravka auta.
  4. Auto-svjetla je dobro namazati voskom kako bi u vožnji imali pregledan put i onemogućili stvaranje inja, pogotovo u noćnim satima kada je vidljivost smanjena.

Brinuti o automobilu znači brinuti o vlastitoj sigurnosti.